nedelja, 7. december 2008

Iz megle na sonce in sneg

Po delovni soboti sva si namesto poležavanja in zajtrka v postelji privoščila zgodnje vstajanje v gosto litijsko meglo. Na pobudo novih sokrajanov (Mateje, Nuše in Primoža), ki so takega nedeljskega tempa že vajeni, smo se polni optimizma odpravili po sonce in sneg na Gorenjsko.

S prižganimi meglenkami smo se peljali mimo Ljubljane in tam nekje pri Naklem so prvi sončni žarki vendarle uspeli prebiti debeli megleni pokrov. Nad nami so se začeli risati beli vrhovi in pod Storžičem nas je pričakala dobro utrjena sankaška proga. Po prijetnem vzponu smo se v domu okrepčali s čajem, borovničkami in pečenimi parkeljci, nato pa sta se najbolj zagnana - kar 3x zapovrstjo - na saneh pognala v dolino. Sankaška sezona se je danes za nas uradno začela!

4 komentarji:

  1. Proga je bla res odlična. Je letel k sneta skira ;) in kakšni ovinki so bli mal prehudi, tko da me bojo modrice čez teden spominjale na to nedeljsko veselje.

    Juhuhu, zima je spet tu!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepo ste se mel, jst pa gnil v Ljubljani :( Dejte drugič kej prej povedat, da se bom lahko psihično prpravu na zgodnje vstajanje v nedeljo, pa grem tud jst z vami.

    @Rok - za modrice pa uporab tist Ice Power gel k ga na tekih dubimo. Bojo mal prej zginle ;)

    OdgovoriIzbriši