četrtek, 01. oktober 2009

Iskrenost ali izkoriščanje?

telefon zazvoni ->
A: Halo, prosim!
B: (s štajerskim naglasom) Dober dan, je tam Havliček Rok?
A: Ja, dober dan.
B: Moje ime je Mateja in kličem iz podjetja BioDora. Želim vas obvestiti, da ste bili izžrebani v nagradni igri, zato za nagrado prejmete 26-delni komplet hišnega orodja ...
A: Kako, kaj, nč ne razumem; kakšen komplet; kje sem pa sodeloval?
B: Verjetno ste oddali kakšen kupon v Tušu, Sparu ali pa Mercatorju, mi pa smo vas izžrebali
A: Aha, ja super!
B: Ali imate v četrtek popoldan čas? Takrat bo namreč podelitev nagrad.
A: Samo mal, morm pogledat če slučajno že nimam kej rezerviran ... ne v redu bo.
B: Imate mogoče ženo, partnerico, ... bi lahko prišla tudi ona?

...

in tako sva nadaljevala pogovor (jaz v nekoliko zamaknjenem stanju, ker nisem čist dobr dojemal), ko me je na koncu še obvestila, da bom vse prejel tudi po pošti in da se vidimo v četrtek gasilskem domu.

Po prvem navdušenju nad "zmago" so se pričele misli o morebitni nategi. Najprej zaradi navedbe starega naslova, pol zaradi skoraj obvezne udeležbe partnerke, pa uvodne predstavitve sponzorja, pa še neke dodatne nagrade, če potrdiš prisotnost do določene ure in za piko na i pa še glavna nagrada - 7-dnevni paket za 2 osebi v termah. Too good to be true!? Paranoja?

Kaj pa vem, ampak zdi se mi, da je ta svet res postal tako izkoriščevalski in nategovalski, da smo skeptični že na vsakem koraku. Vse skupaj me malo spominja na najino potovanje po Aziji, ko nama je kdo hotel kdaj pomagat, midva pa sva ga že na začetku obsodila, češ tale naju hoče oskubit. Škoda, ampak žal nas je ta sistem tako navadil.

4 komentarji:

 1. SVEČANA predaja 26 delnega seta orodja? Slišat je mikavno. Ne pozabi na metuljčka in frak.

  Sicer pa - 1 klešča vedno prav pride. :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Eno kleščo že mava, nimava pa večerne toalete, zato se podelitve raj nisva udeležila - bi se naslednji dan lahko znašla na prvi strani kakšnega zelo rumenega časopisa ;)

  OdgovoriIzbriši
 3. Ej, pa sta zamudila eno prodajno predstavitev - to je bilo, preverjeno. Sicer dobri izdelki, način prodaje pa nekorekten.

  OdgovoriIzbriši
 4. Ja, hvala za tole potrditev. Me prav veseli, da se nisva pustila premamit. Pa še ubila si tistega malega črviča, ki je vrtal po naju ... kaj pa če ...

  OdgovoriIzbriši