četrtek, 4. februar 2010

Dovoljeni posladki

Z letošnjim letom sva si zadala postenje sladkorja do Velike noči. Ob jutranjem pluvanju v kozarce ugotavljava, da bi bilo dobro izkoreniniti kandido, zato sva se odločila, da se izogibava vsem kupljenim sladkarijam in domače pripravljenim sladicam in slaščicam. Nič kaj enostavna naloga za človeka, ki obožuje čokolado, sladoled, tiramisu, kremšnite in podobne pregrehe. In tako sva začela odkrivat nov svet posladkov, ki bazira na svežem (ali suhem) sadju. Najine sladice so enostavne, bogate s sadnim deležem in zelo zdrave ;)

KAKAVOV ŠEJK
1 banana
1 žl. pravega kakava
jogurt
sojino mleko

MALINE Z AVOKADOM
1 banana
rezina ingverja
1/4 avokada (mora biti mehek)
maline
sojino mleko

BOROVNIČEVA SKUTA
1 banana
1 žl. borovnic
3 žl. skute
kisla smetana

Postopek gre pri vseh receptih po enakem principu. Najprej zmiksaš sadje*, ingver, kakav, postopoma dodajaš jogurt oz. skuto in nazadnje tekočino (mleko ali sok). Miksaš s paličnim mešalnikom dovolj dolgo, da zmes postane gladka in rahlo penasta. Postrežeš v kozarcu in uživaš.

*priporočljivo je imeti zmrznjeno sadje, saj je posladek boljši dobro ohlajen

2 komentarja:

  1. Vidt pa slišat je dobr. Kok prbližn pa daš jogurta pa mleka?

    OdgovoriIzbriši
  2. Odvisn kolk kislo in gosto oz. tekoče hočeš. Rok da ponavad za 2 porciji ca. 3 žlice jogurta in tolk mleka da rata skupi ca. 7 dcl. Je treba mal eksperimentirat ;)

    OdgovoriIzbriši