petek, 18. december 2009

Dan za praznovanje

V sredo je prišel dan slavja, veselja in končno tudi pravi trenutek za odprtje 12 let starega viskija, ki sem ga dobil za svoj 30. rojstni dan. Sari je vendarle uspelo streti še zadnji oreh na faksu, zato sem ji z največjim veseljem pripravil čisto pravo torto, z veliiiiko kreme in malo sadja za zdravje ;P

Tukaj pa še skrivni recept za tiste, ki si zaslužijo razvajanje.

PEČENA KREMNA TORTA

Biskvit
  • 125 g moke
  • 65 g sladkorja
  • 65 g masla
  • 1 jajce
  • 1 žlička pecilnega
Nadev
  • 500 ml mleka
  • 2 zavitka vanili pudinga
  • 170 g sladkorja
  • 3 lončke kisle smetane
  • 500 g sadja
  • 1 preliv za torte (žele)
Najprej skuhaš puding (mleko, pudinga, sladkor) in ga ohladiš. Sestavine za biskvit zmešaš v homogeno maso, ki jo razmažeš po namaščenem modelu za torte - kot pri piti (po podnu in po robu).

V ohlajen puding (prej odstrani skorjico) vmešaš kislo smetano in z vsem skupaj napolniš biskvitno "čašo". Dekoriraš s sadjem in pečeš 80 minut na 175 °C. Ohlajeno torto še preliješ z želatino (za tekočino priporočam sadni sok) in razvajanje se lahko prične.

5 komentarjev:

  1. Braaavooo! Čestitke! Tortica je bila pa zaslužena in zgleda dobro.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala! In ja, torta je fuulll dobra! Sm že dobila motivacijo za naprej!

    OdgovoriIzbriši
  3. O, čestitam! Tortica pa res zgleda dobro ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Pa sej sm samo izpite pospravla :) počak da mi še diplomo rata skupi spravt... se že veselim naslednje torte :D

    OdgovoriIzbriši