nedelja, 13. december 2009

Porova rižota s kozicami

Zadišala nama je lahka hitra hrana, zato sva že zjutraj, pred izletom, na tanko narezala por in iz zamrzovalnika vzela kozice. Po povratku je bil potreben le še kratek čas mešanja za štedilnikom in že je zadišalo iz skledic ...


Potrebuješ:
  • 2 velika pora
  • 250 g oluščenih kozic
  • 4 stroke česna
  • 1 dl belega vina
  • naribana limonina lupinica
  • 500 ml opranega riža
  • sol
Kozice popečeš na olju, dodaš nasekljan česen in narezan por. Soliš, dodaš limonino lupinico (ne pretiravaj), zaliješ z vinom, rahlo podušiš, dodaš riž in na koncu zaliješ z 9 decilitrov vode. Ko vse skupaj zavre, pokrito kuhaš 15 min, ugasneš in pustiš še nadaljnih 10 minut. Preden postrežeš narahlo premešaj.

Za posladek pa trojanski krof ;)

5 komentarjev:

  1. Preverjeno dobro in za tvoj okus bi blo mogoče celo dobr nadgradit s kakšnim zelenim čilijem ali celo svežim ingverjem ;) Stvar igranja z okusi

    OdgovoriIzbriši
  2. U ja, definitivno. Čili bi dau kr po defoltu že not. Ingver pa tud ne bi bla slaba zadevšna. Sm že mal pozabu nanga. Se vid de nč ne kuham zadne cajte :(

    OdgovoriIzbriši
  3. Jest bom tud probala. Bom kar s copy-paste dala med svoje kuharske mojstrovine.....pol pa povem, kako je šlo ćez brbončice v želodček.

    OdgovoriIzbriši