sreda, 22. julij 2009

Argentina na obisku

Po pretežno deževnem vikendu je bilo že drugi dan spet poletno vreme in temperature so bile tudi po sončnem zahodu prav prijetne, zato sva se odločila, da je skrajni čas za otvoritev druženja na najinem balkonu in v goste povabila en prav zanimiv par. Oba sta moja sorodnika, a med seboj nista v sorodu, on Argentinec, po narodnosti četrt Slovenec, iz daljnjega Buenos Airesa, ona Slovenka iz Žirov, nekaterim od vas znana kot Alma v Argentini, ki z nami deli svoje poglede na tamkajšnje življenje. Ona diplomantka španščine, on tečajnik poletne slovenščine za tujce na FF. Oba fajn človeka. Alma in Cristian.

Tem za pogovor nam ni zmanjkalo cel večer; primerjali smo življenje tukaj in tam, dali čez aktualne dogodke in osebne dileme in se imeli prav super, ter kljub temu, da je bil naslednji dan delavnik, potegnili naše druženje pozno v noč. Zmenili smo se, da se dobimo vsaj še enkrat preden odletita nazaj na jug, kjer bosta neprekinjeno uživala že tretje poletje zapovrstjo in da jima tudi midva čimprej vrneva obisk in priletiva na en prijateljski asado na njuno dvorišče.

2 komentarja:

  1. no vidiš, pa žal ne bova že tretjič zapovrstjo v poletju, ampak bova prisiljena biti v dveh zimah zapovrstjo (naslednji naraščaj bo treba malo drugače planirat ;)) Nič še nisem dobila reakcije na mail, a je prišel do vaju?

    OdgovoriIzbriši
  2. To, da prideta na zimo v rodno domovino niti ni tako slabo, saj se nam žal ta drugič ni uspelo dobiti. Z veseljem bova z vama še malo pokramljala in se poveselila, zato sta še vedno iskreno dobrodošla.

    OdgovoriIzbriši