sobota, 26. julij 2008

Pri kuharskem mojstru

Na petkov večer, ob zvrhanih kozarcih vina in piva, se je našemu samcu ob slastnem polnočnem narezku utrnila ideja, da naju naslednji dan povabi na piščančji curry z rižem in lečino omako. Kdo bi se lahko uprl tako okusnemu vabilu.

Šef kuhinje nam je razdelil delo, enemu seciranje prsi, drugemu rezanje nesramno pekoče čebule, sam pa je vzel vajeti v svoje roke ko so zažareli plameni. Oprtal si je rdeč predpasnik, zagrabil kuhalnico in vonj po curryju se je začel vabljivo širiti po stanovanju.

Rahlo pekoč azijski okus smo blažili s kapljicami rdečega francoza, za posladek pa smo svoje brbončice razvajali s temno čokolado Lindt z dodanim čilijem.

Good times ...

6 komentarjev:

  1. Oooouuuu jeeeeaaaaa! Guuuuud taaaaaajmss indid, bo treba kr ponovit :) Čilija mam še kr neki, bo pa treba kere začimbe še nabavt smo ugotovil. Kkšn ingver itak, pa še kej. Pol pa 1 2 3 akcija.

    Morm pa pohvalt, da sta se gosta zelo izkazala pri pripravljanju tele super pojedine in sta veliko prispevala h končnemu rezultatu. Pa še bolj zabavno je blo tko, kot pa da en sam dela druga dva pa čakata. No vsaj zame, k mi ni blo treba vsega delat pa skoz smo bli v kontaktu in so debate lahko nemoteno potekale med samim pripravljanjem.

    Aaaarrgghhhh!

    OdgovoriIzbriši
  2. Se povsem strinjam. Pa res rabš še kakšne taprave začimbe. Upam, da bo kmal nastopila prilka za tovrstn nakup ;)

    "1, 2, 3 mi smo najbolši" :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Tole je bila pa očitno odlična pojedina. A mene pa niste povabili. Ste se bali, da bi vam vse pojedla!!! Sej sem si itak privoščila malo oddiha na morju.
    Ampak zdej pa vedno bolj uživamo ali se pa samo meni zdi. Petek je bil tudi krasen.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ah, to se ti sam zdi Mateja :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Rok, pozabu si povdart, da se je rdeči francoz zlival iz izjemno sexy steklenice ;) (na drugi slikci desno spodaj). To, da je bila steklenica kupljena v meni ljubemu Hoferju, bom pa raj zamouču.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja hudiča, pol pa ne govor naglas ;P

    OdgovoriIzbriši