četrtek, 8. november 2007

Letalski maraton - 15.000 km, 36 h

Odlicno splaniran urnik je ze na zacetku zatajil. Namesto udobnega prevoza s taxijem do zel. postaje sva bila po dvajsetih minutah cakanja prisiljena uporabit lasten prevoz (taksist je al pozabu na naju al pa naju se vedno isce). Kljub temu sva vlak ujela in najino "brezskrbno" potovanje se je zacelo. Neudobno "spanje" na letaliscu se je nadaljevalo z neskoncnim presedanjem po letalskih zicih. Na sreco Kitajci vejo kaj je to lakota in nama hrane res ni manjkalo. Po dolgih 16ih urah letenja, sva koncno spet na trdnih tleh, polovica prtljage pa je zal ostala za nama v Taipeju, ampak je menda za na poti v najin hostel. Se dobr da sva ostala brez malih cunj in si zaenkrat deliva ta velike :)

Pocasi se aklimatizirava in poslusava ropot debelih kapelj po stevilnih plehnatih strehah HCMCja (Ho Chi Minh City). Zdele se pa najbolj veseliva ta prave vietnamske kuhinje.
_______________________________________________________

Airplane marathon - 15.000 km, 36h

Our excellent itinerary got stuck in the beginning. Instead of taking a cab to the train station, we were forced to use our car, after waiting for the cab for 20 minutes (we guess the taxi driver didn't find our house). We got the train anyway and our ''carefree'' journey has begun. After the unconfortable night at the Vienna airport, we spent long hours sitting on the arplane. At least the Chinese (we were traveling with China Airlines) know what it is like to be hungry, as they were serving the food all the time. After long 16 hour flight we're on solid ground again, but unfortunately half of our laguage stayed behind in Taipei. They assured us they will send it to our hotel as soon as it comes to Ho Chi Minh City.

W
e're getting used to the hot humid air and the evening rainshowers, and we're really excited to taste the real Vietnamese food for the first time.

9 komentarjev:

  1. Ojla!!! No super tale ideja...
    Kako kej fotič deluje, upam da bo veliko slikc!! Rok, vem da boš hrano sigurno slikal;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Doma toplo jesensko sonce, še ura in pol do konca današnje službe ter en cel dan do vikenda. Mejta se!

    OdgovoriIzbriši
  3. jeeeeeeeeee jst bi tudi šla daleč daleč..... no, se čujemo

    OdgovoriIzbriši
  4. Dober tek in uživajta ob vietnamski kuhinji, pa kakšen recept si zapomnita!

    OdgovoriIzbriši
  5. Avto je že na varnem v garaži, tko da lahko začneta brezskrbne počitnice ;-) Ampak sladoled, k sta ga pa pustila v skrinji, vaju pa ne bo počakal do decembra! :-D
    Uživajta!*

    OdgovoriIzbriši
  6. Brez skrbi glede hrane, bojo in slike in recepti.
    Katja, hvala za transport avta, nagrado si si pa itak ze izbrala :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Pozabila sem napisat, da se Alma decembra odpravlja v Argentino. Najprej za par mesecev, potem bo pa vidla naprej...
    Vidva pa le pridta nazaj!
    LP

    OdgovoriIzbriši
  8. Sej ne rabta oblek, pač se bosta pa mal eksperimetalista šla, a ne. Treba je bit pogumen. Ne pustita, da vaju neka malenkost, kot je obleka ovira pri svobodni avanturi.

    OdgovoriIzbriši
  9. No, draga popotnika. Vesela sem, da sta prispela v Vietnam, čeprav le s polovico prtlage. Mal avanture pa more bit, a ne? Petkovci vaju že pogrešamo in se menimo, da praznovanje rojstnih dni pač ne more potekati brez vaju. Plan je tak, da se dobimo prvi vikend, ko priletita v SLO, in da nazdravimo na Jernejevo in Janoševo zdravje. Uživajta!

    OdgovoriIzbriši