sobota, 17. november 2007

Starodavni Angkor

Ogledujeva si ostanke mesta Angkor blizu prasnega mesta Siem Reap. Navdusujoca arhitektura velikanskih razseznosti in cudovitih detajlov je tukaj polna zaposlitev vecine obiskovalcev, saj je v tej vrocini ze to velik napor. S kolesi potujeva med enim in drugim Watom, vmes se izgubljava med kamni in ogromnimi koreninami, ki so v zadnjih stoletjih pocasi prekrile te cloveske mojstrovine. Pravi prikaz boja med clovekom in naravo.

Kadar imava vec casa potujeva od ene do druge stojnice s hrano in probavava okusno kmersko kuhinjo. Ce vprasate naju je veliko boljsa kot slavna vietnamska.

2 komentarja:

  1. Hojla,
    ja, Angkor je menda res zelo obsezno podrocje, kako sta se pa znasla v tem labirintu nekdanjih templjev in dzungle!? Kako je pa kaj z razno-raznimi zuzki, komarji in podobnim mrcesom. Sploh si pa ne znam predstavljat kje spita, v hostlih (dvomim!)al kar pri domacinih.Mi smo v Mehiki imeli res ves mozen komfort, sicer le zvecer (tus, WC, sveza postelja), pa je blo zato cez dan vcasih kar hudo, sploh ko si rabil it na potrebo.

    Danes je v Ljubljani padel prvi sneg a le za vzorec, na Dunaju ga je pa menda kar pol metra!

    lp, B.

    OdgovoriIzbriši
  2. S komarji do sedaj nisva imela tezav, bol je problematicno naziganje sonca. Z orientacijo tud nisva imela nobenih problemov, saj sva imela karto.

    Sneg... hm, kaj je ze to?!

    OdgovoriIzbriši