sreda, 21. november 2007

Vzhod - tako blizu a tako odrocen

Po kuharskem tecaju v Battambangu sva se z veseljem odpeljala naprej proti Kompong Chamu. Voznja z busom je bila dolga in naporna, predvsem zaradi nenormalno glasnega predvajanja neke cudne lokalne zabavne serije. Potniki so se sicer blazno zabavali, midva pa sva si tlacila wc papir v usesa, saj je bilo vse skupaj slisati kot ozvoceno kokodakanje. Grozno!

Ko sva po 7 urah mucne voznje izstopila z busa so naju na postaji ze cakali "novi prijatelji" s svojimi ponudbami. Ni minilo 10s in ze sva sedela vsak na svoji hondi na poti proti cakajocem shared taxiju, ki naj bi naju pripeljal v Kratie. Sedela sva zadaj, stisnjena v kotu Toyote Camry in nekoliko preplaseno gledala, saj so bili tako sofer kot sopotnika vsi lokalci brez kakrsnegakoli znanja anglescine in medtem ko smo drveli po slabo utrjenih in se slabse oznacenih cestah z najmanj 60 km/h, ne glede na gostoto prometa in obcestnega zivljenja, so najini sopotniki zaradi premocno nastavljene klime stalno pohrkavali in pljuvali ogromne mastice skozi okno.

Po skoraj celodnevni voznji sva z veseljem izstopila v Kratieju, mestu ki slovi po ogrozenih recnih delfinih. Dopoldne sva si tudi midva najela motota (motor s soferjem, najbolj pogosta oblika prevoznega sredstva v teh krajih) in se podala na ogled teh zanimivih zivalc.

Ker se bliza eden najvecjih festivalov v drzavi so avtobusi na vse konce precej polni, zato trenutno bluziva ob piru in slabi internetni povezavi, saj sva dobila proste sedeze za voznjo na vzhod proti hribom sele na jutrisnjem busu.

2 komentarja:

  1. Pričakujemo fotko na kateri bo wc papir štrlel iz vajinih ušes, hehe :)

    OdgovoriIzbriši
  2. No ce pa le vidita recne delfine, pa povejta a majo oni tut posevne oci :-)) Zdej greva pa s Sasem h Katji na kavico, pa-pa

    OdgovoriIzbriši